Bestel direct
Home hero arrow

Valuta update

Gebaseerd op de waardeontwikkeling van buitenlandse valuta ten opzichte van de euro hebben we onze top 3 valuta's van deze maand samengesteld.

Top 3 valuta's van de maand: maart

Gebaseerd op de waardeontwikkeling van een valuta ten opzichte van de euro hebben we onze top 3 valuta's van deze maand samengesteld. Op de bestemmingen waar de betreffende valuta gehanteerd worden is het doen van bestedingen dus voordeliger geworden, omdat de valuta zijn gedevalueerd ten opzichte van de euro in vergelijking met zo'n maand geleden.

De euro is op dit moment, ten opzichte van de Nieuw Zeelandse dollar, het Britse pond en de Canadese dollar meer waard geworden. Vooral de Nieuw Zeelandse dollar heeft het zwaar op de valutamarkt de afgelopen weken. Hieronder volgt de top drie van valuta die goedkoper zijn geworden om te wisselen in de maand maart. Voor meer informatie omtrent koersontwikkelingen bekijk onze actuele pagina voor valuta omrekenen.

Koersen vergeleken met 15-02-2017

1. Nieuw Zeelandse dollar

1. Nieuw Zeelandse dollar

De waarde van de Nieuw Zeelandse dollar (NZD), in de volksmond ook wel 'Kiwi dollar' genoemd, staat al weken onder druk. De munt staat momentaal op haar laagste punt ten opzichte van de Amerikaanse dollar in 2 maanden tijd. Redenen hiervoor zijn onder andere een verhoging van de federale rente, wat onder andere een slechte invloed heeft op de export. Daarnaast is er een fikse daling geweest in de prijs van zuivel, een van de belangrijkste exportproducten van Nieuw Zeeland. Voor Nederlanders is het de afgelopen weken dus goedkoper geworden om Nieuw Zeelandse dollars aan te schaffen, voor 500 euro ontvangt u maarliefst 21 NZD extra ten opzichte van zo'n maand geleden!

Nieuw Zeeland dollar bestellen
2. Britse pond

2. Britse pond

Sterk beïnvloed door alle bewegingen omtrent de Brexit staat het Britse pond nog steeds onder druk. Het beleid van de centrale bank heeft veel invloed op de wisselkoers. Deze maand zal de Britse premier Theresa may de onderhandelingen met de EU officieel in gang zetten, de opvolgende ontwikkelingen zullen sterk van invloed blijven op de waarde van de munt. Ten opzichte van vorige maand ontvangt u zo'n 9 pond extra wanneer u 500 euro naar Britse ponden wisselt. Kijken we verder terug dan is dit verschil nog veel groter, in vergelijking tot vorig jaar staat de euro 12% sterker ten opzichte van het Britse pond.

Britse pond bestellen
3. Canadese dollar

3. Canadese dollar

Als derde op deze lijst staat de Canadese dollar (ook wel genoemd de 'Loonie', wat feitelijk de naam is van de 1 dollar munt). Net als voor de Nieuw Zeelandse dollar geldt voor deze munt dat ontwikkelingen omtrent de federale rentes ten grondslag liggen aan de devaluatie. De munt raakte afgelopen week bijna een dieptepunt sinds 2 maanden. De devaluatie heeft een positief effect wanneer u uw euro's wisselt naar Canadese dollars (CAD), als u 500 euro wisselt dan ontvangt u bijna 15 CAD meer dan zo'n maand geleden.

Canadese dollar bestellen