Bestel direct
Home hero arrow

Valuta update

Gebaseerd op de waardeontwikkeling van buitenlandse valuta ten opzichte van de euro hebben we onze top 3 valuta's van deze maand samengesteld.

Top 3 valuta's van de maand: februari

Gebaseerd op de waardeontwikkeling van een valuta ten opzichte van de euro hebben we onze top 3 valuta's van de afgelopen maand samengesteld. Op de bestemmingen waar de betreffende valuta's gehanteerd worden is het doen van bestedingen ter plaatse dus voordeliger geworden, omdat de valuta's zijn gedevalueerd ten opzichte van de euro in vergelijking met een maand geleden.

De euro is ten opzichte van de Turkse lira, de Amerikaanse dollar en de Verenigde Arabische Emiraten dirham meer waard geworden. Vooral de koers van de Turkse lira heeft een vrije val gehad na de mislukte staatsgreep in juli 2016. Hieronder volgt de top drie van valuta die goedkoper zijn geworden om te wisselen in de maand februari*.

*Gepeild op 08-02-2017

3. Verenigde Arabische Emiraten dirham

3. Verenigde Arabische Emiraten dirham

De waarde van de Verenigde Arabisch Emiraten dirham (AED) is licht gedaald ten opzichte van de euro. Ondanks dat het ten opzichte van een maand geleden dus iets voordeliger is geworden om euro's te wisselen naar deze valuta (op €500 +/- 26 dirham extra) mag u ervan uitgaan dat u voor de meeste dingen in de VAE topprijzen moet betalen, met name in restaurants en in hotelbars. Een fooi van 10-15% is de norm, maar alleen als de service ook echt goed is! Daar tegenover staat dat bij de talloze soeks (markten) in de VAE (met name in Dubai) iedereen ervan uit gaat dat u bij de verkopers afdingt. Wees niet bang om een extreem lage prijs voor te stellen, een korting van 50% op de vraagprijs is doorgaans een reëel uitgangspunt!

VAE dirham bestellen
1. Amerikaanse dollar

1. Amerikaanse dollar

De dollar blijft een dalende de lijn aanhouden. De dollar-euro koers zakt ruim een procent ten opzichte van een maand terug. Voor een tegenwaarde van 500 euro krijgt men zo'n 7 dollar meer dan een maand terug. Ondanks dat alles erop wees dat 2017 het jaar van een sterke dollar zou worden lijken de uitspraken en maatregelen van president Trump momenteel meer invloed te hebben op de richting van de dollar dan inflatieverwachtingen en economische cijfers. Volgens media betekent dit dat de dollar een onzekere periode tegemoet gaat.

Amerikaanse dollar bestellen
2. Turkse lira

2. Turkse lira

De Turkse lira blijft ook standvastig in onze top 3 valuta's. Ondanks dat de munt haar grootste val heeft gemaakt zakt de lira lichtelijk verder ten opzichte van de euro. Reden hiervoor is de politieke onzekerheid die in het land heerst en economische onstabiliteit als gevolg van de gebeurtenissen in het land de afgelopen maanden. Bij het wisselen van 500 euro ontvangt u bijna 60 lira meer dan een maand geleden.

Turkse lira bestellen