Bestel direct
Home hero arrow

#Vakantieverhalen: Sabrina Rodriguez

Elke maand kijken we terug op de vakantieherinneringen van iemand van ons eigen Travelex team.

Global Social Media Manager: Sabrina Rodriguez

Voor het allereerste interview in de serie #Vakantieverhalen in ons online reismagazine horen we de wijze woorden van onze Global Social Media Manager, Sabrina Rodriguez.

Sabrina werkt op ons kantoor in Engeland en woont in Londen, hoewel je snel zult merken dat ze er een handje van heeft om zich thuis te voelen op veel plekken over de hele wereld!

Lees verder om alles te weten te komen over haar vakantieherinneringen, beste reistips en plaatselijke valuta kennis.

Global Social Media Manager: Sabrina Rodriguez

Van wat soort vakanties hou je? Strand en ontspanning, cultuur en historie, een echte Bourgondiër die voor het eten gaat, meer een backpacker of iets geheel anders?

Ik denk dat ik eigenlijk wel in alle categorieën thuishoor, afhankelijk van de soort reis! 9 jaar geleden plande ik een tussenjaar in om naar Midden-Amerika te gaan. Dus pakte ik een grote rugzak in en vloog ik naar Costa Rica, waar ik voor een aantal maanden Engelse les heb gegeven in klein plaatsje, Liberia genaamd. Ik heb in Costa Rica ook een reis gemaakt langs de schitterende stranden, vulkanen en uitgestrekte bossen – Costa Rica heeft ruim tien verschillende microklimaten, waardoor het één van de meest biodiverse landen ter wereld is.

Vervolgens ben ik door Nicaragua en Panama getrokken, voornamelijk met kleine autobussen die gevaarlijk heen en weer schommelde op stoffige wegen met zenuwslopende afgronden er pal naast. Ik herinner me dat ik in een minibus op weg was naar Bocas del Toro (een archipel van adembenemende eilanden voor de Caribische kust van Panama), toen we midden in een met bos bedekt berglandschap stopten, alleen maar omdat de chauffeur allemaal takken met verse bananen afhakte en vervolgens op het dak bevestigde, waarna we weer verder reden! Het was absoluut een avontuurlijk jaar, ik zal het nooit vergeten!

Hoe meer ik aan het werk ben, des te meer ik uitkijk naar strandvakanties om heerlijk te ontspannen en de batterijen weer op te laden.. Volgens mij word ik oud!

Wat is je eerste vakantieherinnering?

Waarschijnlijk van een strand in Zuid-Spanje, tranen met tuiten huilend terwijl mijn moeder me tevergeefs weer probeerde aan te kleden – het zal niet alleen het zand en zeewater geweest dat langs mijn huid schuurde, ik wilde ook nooit weg van het strand!

Wat is het verst dat je ooit van huis bent geweest?

Dat moet Sao Paulo in Brazilië zijn. Ik heb daar zes maanden gewerkt voor een groot telecombedrijf, dus ik heb daar het leven geleefd als een echte Paulista! Ik heb nog steeds last van een zware vorm van ‘saudades’…(een term om de nostalgie en het verlangen naar Brazilië aan te duiden!)

Wat is het langst dat je ooit ben weggeweest van huis?

Dat is een lastige, omdat ik tot kort geleden flink wat keren wat langer op reis ben geweest! Ik dan toch dat dit de 9 maanden in Parijs, Frankrijk was om daar Taalwetenschappen te studeren.

Wat is de beste ervaring die je ooit hebt gehad op vakantie?

Dat is écht moeilijk… Er zijn gewoon teveel schitterende momenten! Eén van de absoluut meest onvergetelijke momenten was toen ik kampeerde in het Andes gebergte. Midden in de nacht kwam ik mijn tent uit om naar boven te kijken, waarbij ik de complete Melkweg zag. Daar viel m’n mond echt van open.

Naar hoeveel landen ben je op reis geweest? Zit daar een favoriet tussen?

Na een intensieve zoektocht op Google Maps kan ik er 27 bevestigen, tot nu toe. Nog veel meer te gaan!

Hoe lang van tevoren zorg je dat je buitenlandse valuta in je bezit hebt?

Voorheen gebruikte ik altijd mijn bankpas in het buitenland en zocht ik een betaalautomaat op, maar sinds ik voor Travelex werk en ik meer op de hoogte ben van buitenproportionele transactiekosten die een bank doorberekent elke keer dat ik mijn pas in het buitenland gebruik, bestel ik online om valuta vervolgens op te halen bij het vliegveld of maak ik eenvoudig gebruik van mijn CashPassport.

Hanteer je een bepaald budget of geef je lekker uit wanneer je op vakantie bent?

Ik zet over het algemeen een flink deel apart voordat ik vertrek, maar ik ontkom er vaak niet aan dit budget ietwat op te rekken richting het einde van de vakantie… Ik ben een echte Bourgondiër, dus ik ben dol op restaurants die mijn aandacht trekken!

Doe je al veel voorwerk voordat je vertrekt of ontdek je alles wanneer je aankomt?

Een beetje van beide. Ik denk dat het verstandig is om in grote lijnen een plan te hebben met een aantal ideeen wat je zou kunnen gaan doen, maar ik vind het ook een heerlijk vrij gevoel om ergens op avontuur te gaan zonder een map in je hand te hebben. Zo heb ik een aantal van mijn favoriete plekken ontdekt die bij weinig mensen bekend zijn.

Wie is je droom reisgenoot?

Los van familie en vrienden, reis ik zelden naar een nieuwe bestemming zonder de Lonely Planet of stadsgids van Wallpaper in mijn reistas.

Wat is je favoriete vakantiebestemming voor 2016?

Slovenie – Ik ga er in mei heen en ik kan niet wachten! Van het Meer van Bled tot de Tolmin kloof, Slovenie is niet alleen goedkope vakantiebestemming, je zal ongetwijfeld ook overrompeld worden door haar schoonheid. Je moet er echt heen gaan voordat het te populair wordt!

En tot slot, wat is jouw allerbeste reisadvies?

Bewaar altijd wat noodgeld, opgerold in je sok in je koffer – je weet nooit wanneer je het nodig hebt.