Bestel direct
Home hero arrow

#Vakantieverhalen: Ido Schiferli

Elke maand kijken we met iemand van het eigen Travelex team terug op zijn of haar beste vakantieherinneringen.

Online Country Manager Nederland: Ido Schiferli

Voor onze eerste bijdrage in de serie #Vakantieverhalen hebben we Ido Schiferli, Online Country Manager Nederland, gevraagd zijn beste vakantieverhalen met ons te delen.

Ido is werkzaam op het hoofdkantoor in Amsterdam. Lees hieronder verder om alles te weten te komen over zijn vakantieherinneringen, beste reistips en kennis van valuta van de plaatsen waar hij geweest is.

Online Country Manager Nederland: Ido Schiferli

Van wat soort vakanties hou je? Strand en ontspanning, cultuur en historie, een echte Bourgondiër die voor het eten gaat, meer een backpacker of iets geheel anders?

Het hangt volledig af van de locatie. Ik kan erg van de stranden van Sardinië genieten, maar wanneer ik een stedentrip maak, kan ik ook vol voor cultuur en de lokale keuken gaan.

Toen ik en mijn vrouw een paar jaar geleden in Rome waren kregen we van de receptioniste van ons hotel een tip voor een klein, lokaal restaurant. Ze zei dat het eten er erg traditioneel zou zijn, er alleen maar échte Romeinen zouden eten en niemand een woord Engels zou spreken, we vonden het gelijk een prachtig idee! Tot op de dag van vandaag is dat zeker het beste Italiaanse eten en mooiste lokale ervaring die we ooit hebben gehad!

Wat is je eerste vakantieherinnering?

Een autotrip naar Frankrijk met mijn ouders en jongere broertje. Ik herinner me dat ik op de achterbank zat terwijl ik naar muziek van Teenage Mutant Ninja Turtles zat te luisteren op mijn Walkman.

Wat is het verst dat je ooit van huis bent geweest?

Ik heb ooit een maand doorgebracht in Ecuador terwijl mijn vriendin (nu vrouw) voor een uitwisselingsprogramma studeerde op de universiteit van Quito.

Het was een schitterende maand. We hebben een rondreis door Ecuador gemaakt, ik heb in Quito Spaanse lessen gevolgd en we hebben zelfs een week in de Amazone geleefd, waar we ‘bananengerechten’ aten voor ons ontbijt, lunch en zelfs avondeten (geroerde bananen, bananensoep, bananenpuree, gebakken banaan enz.).

Ik heb daar ook een traditionele Ecuadoraanse specialiteit geprobeerd, cavia. Que rico! ;)

Wat is het langst dat je ooit ben weggeweest van huis?

Tijdens mijn studie bedrijfskunde heb ik, als onderdeel van het Erasmus uitwisselingsprogramma, een half jaar in Athene gewoond. Ik heb daar geweldige mensen van over de hele wereld ontmoet terwijl ik het studeren combineerde met het genieten van de Griekse zon.

Wat is de beste ervaring die je ooit hebt gehad op vakantie?

Zes jaar geleden vertelden we ons familie en vrienden dat we op vakantie gingen naar Samos. Iedereen wist op dat moment dus dat we twee weken weg zouden zijn, maar ze wisten niet…. dat we daar gingen trouwen!

We hadden altijd al het plan om alleen met z’n tweeën te zijn als we zouden trouwen, dus organiseerden we alle details van de trouwerij al voor onze vakantie en op onze trouwdag vonden we in het stadhuis twee willekeurige mensen die onze getuigen wilden zijn. De hele ceremonie was in het Grieks, dus het was ook echt compleet Grieks voor ons! (Trouwens, we zijn nog steeds gelukkig getrouwd!)

Naar hoeveel landen ben je op reis geweest? Zit daar een favoriet tussen?

In totaal heb ik 21 landen gezien. Mijn vrouw is Pools dus ik ben regelmatig in Polen te vinden. Ik hou erg van de Poolse cultuur, tradities en keuken, vandaar dat ik altijd zin heb om erheen te gaan.

Eén van de meest gedenkwaardige vakanties was onze reis naar Kenia. De natuur en wilde dieren zijn daar echt fantastisch, ik hoop er zeker nog een keer terug te komen.

Hoe lang van tevoren zorg je dat je buitenlandse valuta in je bezit hebt?

Ik hou ervan om bijtijds mijn reizen voor te bereiden.

Voor onze reis naar New York heb ik eenvoudig Amerikaanse dollars online besteld, die ik vervolgens kon afhalen op luchthaven Schiphol, vlak voor vertrek.

Hanteer je een bepaald budget of geef je lekker uit wanneer je op vakantie bent?

Tijdens mijn vakantie probeer ik lekker te genieten en niet teveel met mijn rekenmachine in de weer te zijn ;).

Doe je al veel voorwerk voordat je vertrekt of ontdek je alles wanneer je aankomt?

Ik vind het prettig om mezelf in te lezen in de plekken die ik ga bezoeken, maar ik plan niets helemaal van begin tot eind. Het leukste wat je kan gebeuren op vakantie is dat je per ongeluk nieuwe plekken ontdekt. Toen we op stedentrip waren in Praag ontdekten we een prachtige galerie met moderne kunst die in geen enkele reisgids stond aangegeven. We waren gewoon in de buurt en besloten het van binnen te bekijken. Overal waar we komen bezoeken we plekken waar ze moderne kunst en design tonen, dit was echter het mooiste en meest indrukwekkende wat we ooit hadden gezien.

Wie is je droom reisgenoot?

Mijn vrouw.

Wat is je favoriete vakantiebestemming voor 2016?

Portugal. Het is een schitterend land met prachtige plekken om te ontdekken. Vorig jaar waren we op vakantie in Cascais, dichtbij Lissabon, en dit jaar zijn we van plan met de familie naar Porto te gaan. Een paar jaar geleden zijn we op de Azoren geweest: een ideale bestemming voor degene die van natuur, walvissen kijken, lange wandelingen en Portugese wijn houdt.

En tot slot, wat is jouw allerbeste reisadvies?

Bereid je reis goed voor, maar probeer niet teveel vooraf te plannen. De meest interessante plekken kom je tegen wanneer je er juist niet naar op zoek bent!