Bestel direct
Home hero arrow

#Vakantieverhalen: Deepesh Patel

Elke maand kijken we terug op de vakantieherinneringen van iemand van ons eigen Travelex team.

Plaatsvervangend Online Country Manager in Engeland: Deepesh Patel

Plaatsvervangend Online Country Manager in Engeland: Deepesh Patel

Voor het derde interview in de serie #Vakantieverhalen in ons online reismagazine zijn er eens rustig voor gaan zitten met onze plaatsvervangend Online Country Manager in Engeland, Deepesh Patel.

Deepesh woont in de hippe wijk Shoreditch en brengt zijn dagen werkend door op het kantoor van Travelex in Londen.

Lees verder om alles te weten te komen over zijn vakantieherinneringen, beste reistips en plaatselijke valutakennis.

Van wat soort vakanties hou je? Strand en ontspanning, cultuur en historie, een echte Bourgondiër die voor het eten gaat, meer een backpacker of iets geheel anders?

Een combinatie. Ik kan ervan genieten om op een korte vlucht te stappen naar Praag of Milaan voor een weekendje weg, maar ik hou er ook van om een wat langere, meer avontuurlijke reis te plannen.

Vorig jaar heb ik de zomer doorgebracht in Silicon Valley, waar ik als local leefde, heb genoten van het heerlijke eten en de meest gedreven ondernemers heb ontmoet.

Wat is je eerste vakantieherinnering?

Waarschijnlijk is dat India toen ik er met mijn familie heenging. Ik herinner me dat ik wakker werd van de pauwen die door de tuin van mijn oma paradeerden en verder dat ik Harry Potter en de Gevangene van Azbakan in een record van twee dagen heb uitgelezen.

Het was schitterend om terug te gaan naar mijn familiedorp in Gujarat; het was indrukwekkend om te zien hoe mijn voorouders daar leefden.

Ik herinner me ook dat we naar de boerderij gingen, wat tegelijkertijd onze achtertuin was, waar we verse groenten uitzochten die we ’s avonds voor het eten gebruikten. Het was daar ook erg vredig, omgeven met alleen maar grasvelden, zonder ook maar één weg of huis in het zicht in de wijde omtrek. Het was een schitterende ervaring.

Wat is het verst dat je ooit van huis bent geweest?

Ik ben een paar jaar geleden naar Hong Kong geweest. We hadden de pech dat vanwege een tropische storm onze vlucht vertraagd was, waardoor we via Doha moesten reizen. Ik ben 24 uur onderweg geweest!

Desondanks heb ik van Hong Kong genoten, een schitterende, futuristische stad.

Wat is het langst dat je ooit ben weggeweest van huis?

In 2012 ontving ik de Winston Churchill beurs om wetenschappelijk onderzoek te doen in het Amazone regenwoud. Het is waarschijnlijk de meest avontuurlijke en beste ervaring die ik ooit op een vakantie heb meegemaakt.

Van kleine kaaimannen tot staartloze schorpioenen, inheemse stammen en apen in de tamarindes, ik begaf me in een tropisch paradijs ver van huis, ik overleefde op het lokale voedsel uit de Amazone terwijl ik onderzoek deed naar planten met een geneeskundige werking.

Ik leidde daar een expeditie met een team van ongeveer 10 mensen. We maakten interviews met locals, we filmden de expeditie en we voerden een serie bodemonderzoeken uit om de verschillende niveaus van biodiversiteit te analyseren op meerdere plekken in het regenwoud.

Naar hoeveel landen ben je op reis geweest? Zit daar een favoriet tussen?

Ik heb 17 landen bezocht, maar heb niet echt een favoriet ertussen zitten. Ik kan er voor elk land iets uithalen wat ik als favoriet moment kan bestempelen, zoals:

  • Een bezoek aan het Tsavo East National Park in Kenia
  • Een tour door Delhi in India
  • Het vuurwerk in New York op de vierde juli
  • Een nachtwandeling door Praag
  • Het meemaken van een DJ set in club Faust, Parijs
  • Langs de grachten wandelen in Amsterdam

Hoe lang van tevoren zorg je dat je buitenlandse valuta in bezit hebt?

Als ik een exotische valuta nodig heb dan bestelde ik altijd ongeveer een week van tevoren deze valuta online. Recent maak ik echter steeds meer gebruik van het CashPassport, aangezien me dit flink wat geld heeft bespaard en voor mij de meest gemakkelijke oplossing is om valuta mee te nemen op reis.

Hanteer je een bepaald budget of geef je lekker uit wanneer je op vakantie bent?

Ik geef mijn geld lekker uit als ik op vakantie ben. Je moet jezelf ook eens goed verwennen!

Doe je al veel voorwerk voordat je vertrekt of ontdek je alles wanneer je aankomt?

Ik doe eigenlijk nooit voorwerk voordat ik op vakantie ga. Ik vraag aan locals of een paar vrienden welke plekken je écht moet zien en ontdek de meeste plekken daarnaast ook gewoon zelf. Ik lees ook veel over de plekken die ik bezoek wanneer ik zelf ter plekke ben. Toen ik vorig jaar de Vesuvius bezocht met mijn tante was Wikipedia mijn redder en beschouwde ik mezelf als de beste lokale gids ter plekke!

Wat is je favoriete vakantiebestemming voor 2016?

Ik ben erg enthousiast over het feit dat ik later dit jaar terugga naar India. Ik kan nog niet kiezen tussen het noorden en het zuiden van het land, maar ik zal zeker een periode rondreizen en ook een bezoek brengen aan de stad van mijn voorvaderen.

En tot slot, wat is jouw allerbeste reisadvies?

Het is niet de meest opwindende tip maar: neem plastic zakken mee, ze zijn ongelofelijk handig en veelzijdig!

Wil je meer weten?

Als we je reislust hebben geprikkeld en je meer tips en aanwezige kennis vanuit ons Travelex hoofdkantoor tot je wilt nemen, je kunt ons altijd volgen via Facebook, Twitter en Instagram.