Bestel direct
Home hero arrow

Bucket list bestemmingen 2017

De mooiste bestemmingen die u in het nieuwe jaar écht niet mag missen

Deze compacte gids is samengesteld door de experts van Travelex, die putten uit eigen kennis en ervaring met betrekking tot afdingen en onderhandelen in een aantal landen wereldwijd. We vertellen u meer over de lokale gewoontes zodat u het meeste haalt uit uw koopjesjacht.

Wel of niet onderhandelen? In sommige culturen wordt het verwacht, in andere ligt het maar net aan waar u winkelt en op heel veel plaatsen wordt het juist helemaal niet gewaardeerd.

Over het algemeen is het zo dat in Afrika en Azië onderhandelen de norm is, behalve in westerse winkels en winkels die door de overheid gerund worden. De prijzen worden op de meeste plekken behoorlijk hoog ingezet met de verwachting dat een mogelijke koper onderhandelt om tot een overeenkomst te komen.

In westerse culturen is onderhandelen over het algemeen voorbehouden aan straatmarkten. In winkels liggen de prijzen meestal vast. Maar het is u altijd toegestaan te informeren of dit de beste prijs is die men u kan bieden, waar u ook bent en wat u ook koopt.

In deze gids behandelen we: Noord Afrika, Zuid-Afrika, Dubai, India, Thailand, Bali, Japan, China, Turkije, Griekenland, Spanje, Peru, Brazilië en Mexico.

Succes met afdingen!