Bestel direct
Home hero arrow

Advies en tips over geldzaken in Koeweit

Alles wat u moet weten als u door Koeweit reist

Koeweit

Koeweit, bekend om de olie-industrie, is een land gelegen naast Irak en aan de Perzische Golf. De gesproken taal is Arabisch. Koeweit is een perfecte bestemming om het Moslimgeloof beter te leren kennen en u kunt als bezoeker goed rondwandelen en genieten van oude moskeeën en andere bezienswaardigheden.

Koeweit Stad

Koeweit Stad

De hoofdstad van Koeweit ligt aan de baai die diep het land ingaat. Het heeft meer dan een half miljoen inwoners en een prachtig oud centrum om te bezoeken. U kunt bezienswaardigheden opzoeken als het Sief paleis, overblijfselen van oude stadspoorten en traditionele woningen uit de tijd voor de opkomst van de olie-industrie.

Failaka eiland

Failaka eiland

Dit eiland is te bereiken met een veerboot vanaf Koeweit stad. Tijdens de (Perzische) Golfoorlog zijn vele inwoners van dit eiland gevlucht en niet teruggekomen. Hiervan zijn de overblijfselen goed te zien. Door de verlaten woningen, moskeeën en voertuigen vormt dit eiland een interessante bestemming voor geschiedenis liefhebbers.

Geniet van diverse musea

Geniet van diverse musea

Koeweit heeft veel indrukwekkende musea voor u om te bezoeken. Musea zoals House of National Works, Tareq Rajab, Maritime Museum en Sadu House, waar er dieper in wordt gegaan op de geschiedenis van het land en de kunst die het te bieden heeft.

Geldzaken

Betaalmiddelen

De munteenheid van Koeweit is de Koeweitse dinar (KWD). Bankbiljetten zijn beschikbaar in coupures van 0.25, 0.50, 1, 5, 10 en 20 KWD. Al deze biljetten zijn zeer gangbaar, echter is het altijd verstandig om voldoende kleine coupures op zak te hebben, omdat het op sommige plekken lastig kan zijn om wisselgeld te krijgen. De KWD is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Dat houdt in dat de koers tussen beide valuta's altijd hetzelfde is, namelijk 1 USD = 0.305 KWD. Nog een leuk feitje is dat de KWD de meest waardevolle valuta ter wereld is!

U kunt uw creditcard in Koeweit redelijk gebruiken. U zult uw kaart in pinautomaten, hotels en grote winkels over het algemeen prima kunnen gebruiken. Echter zult u op veel plekken alleen maar met contant geld kunnen betalen. Zorg er dus voor dat u voldoende contant geld op zak heeft!

Tip: De biljetten van 0.25 en 0.5 KWD kunt u niet omwisselen bij Travelex!

Betaalgewoonten in Koeweit

Het geven van fooi in Koeweit is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd. Wij zouden u daarom aanraden om een kleine fooi te geven als u tevreden bent over de diensten die u zijn verleend, zoals kamermeisjes of tassendragers. Hiervoor zijn de biljetten van 1 KWD en lager uitermate geschikt. Verder is het gebruikelijk om in een restaurant zo'n 10-15% fooi te geven als u tevreden bent. Sommige restaurants zetten de fooi al automatisch op de bon, dan is het niet nodig om nog extra fooi te geven.

Afdingen in Koeweit is niet heel gebruikelijk. In winkels staan prijzen vast, wij raden u daarom niet aan af te dingen op plekken waar u dat in Nederland ook niet zou doen. Op toeristisch plekken en in sommige gevallen op de markt kan wel worden afgedongen. Wij raden u echter aan niet zelf te beginnen met af te dingen, maar weg te lopen als de prijs te hoog is. Mogelijk biedt de verkoper u dan een lagere prijs aan.

Wat bent u kwijt aan dinar in Koeweit

Flesje water: 0,11 KWD

Cappuccino: 1,40 KWD

Goedkope eenpersoonsmaaltijd: 2,00 KWD

Kwalitatief goede eenpersoonsmaaltijd in restaurant: 7,00 KWD

Buskaartje: 0,25 KWD

Benzine 1 liter: 0,08 KWD

Vervoer door Koeweit

Huurauto met chauffeur

Het wordt sterk afgeraden om zelf het verkeer in te duiken in Koeweit, omdat er veel verkeersongelukken voorkomen en bijna niemand zich aan de verkeersregels houdt. U kunt bij autoverhuurbedrijven naar chauffeur service vragen.

Per taxi

Vervoer door middel van een taxi is een goede optie in Koeweit. Wanneer u van plan bent een taxi te nemen, vooral als vrouw zijnde, kunt u het beste contact opnemen met een taxibedrijf. Het aanhouden van een taxi aan de kant van de weg kan mogelijk problemen opleveren en wordt dan ook afgeraden.

Openbaar Vervoer

De Kuwait Public Transport Company (KPTC) verzorgt lange afstand bussen tussen Koeweit Stad en andere bestemming binnen Koeweit en de Golf-omgeving. Ideaal als u van plan bent om rond te reizen en onderweg wilt genieten van het landschap.