Bestel direct
Home hero arrow

Advies en tips over geldzaken in de Dominicaanse Republiek

Alles wat u moet weten voor een onbezorgd verblijf in de Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is gelegen in het Caribische gebied. U wordt in dit land verwelkomd met waanzinnige natuur, een interessante historie en vriendelijke inwoners.

Geniet van prachtige natuur

Geniet van prachtige natuur

De Dominicaanse Republiek heeft prachtige natuur te bieden. U kijkt uw ogen uit, wanneer u over de prachtige stranden of langs mooie watervallen komt. Samaná is een van de voorbeelden van de natuurlijke schatten die het land te bieden heeft.

La Romana

La Romana

Een grote toeristische attractie is La Romana, waar suikerriet, stranden en duiken centraal staat. Een leuke bestemming voor gezinnen, maar ook als u met uw partner of vrienden op pad bent. Er is van alles te doen in la Romana. U kunt golfen, winkelen en gezellig in de avond eropuit.

Lekker eten en drinken

Lekker eten en drinken

Dominicaanse toetjes smaken goed, maar zijn erg zoet! Veel van deze lekkernijen zijn gemaakt met kokos, tropisch fruit en suiker. Uit eten gaan is heel goedkoop in de Dominicaanse Republiek en het is zonde om uw tijd door te brengen bij all-inclusive buffet restaurants of hotels.

Geldzaken

Betaalmiddelen

De munteenheid van de Dominicaanse Republiek is de Dominicaanse peso (DOP). Bankbiljetten zijn beschikbaar in coupures van 50, 100, 200, 500, 1.000 en 2.000 DOP. Al deze biljetten zijn gangbaar. Het is wel handig om altijd wat kleine coupures op zak te hebben, zodat u in plekken als taxi’s geen last hebt van problemen met het verkrijgen van wisselgeld. Dit geldt met name voor de biljetten van 2.000 DOP, indien mogelijk kunt u deze beter niet accepteren.

Oudere series van de DOP hadden ook biljetten van 10 en 20 DOP. Deze kunt u nog tegenkomen in circulatie, maar deze biljetten worden vervangen door muntgeld.

Het is verboden om lokale valuta in- of uit te voeren. Vreemde valuta mag u wel invoeren, maar dient u bij aankomst aan te geven bij de douane. Als u geld omwisselt dient u het bonnetje goed te bewaren, als u namelijk weer DOP naar andere valuta’s wilt omwisselen heeft u deze nodig. U kunt tot maximaal 30% van het origineel ingevoerde bedrag wat u heeft aangegeven bij de douane weer omwisselen voor andere valuta’s.

U kunt uw creditcard in de Dominicaanse Republiek redelijk gebruiken. U zult uw kaart in pinautomaten, hotels en grote winkels over het algemeen prima kunnen gebruiken. Echter zult u op veel plekken, zoals lokale winkeltjes en op de markt, alleen met contant geld kunnen betalen. Zorg er dus voor dat u voldoende contant geld op zak heeft!

Betaalgewoonten in de Dominicaanse Republiek

Het geven van fooi in de Dominicaanse Republiek is gebruikelijk. Wij zouden u daarom aanraden om een kleine fooi te geven als u tevreden bent over de diensten die u zijn verleend, zoals kamermeisjes of tassendragers. Verder is het gebruikelijk om in een restaurant zo'n 10% fooi te geven als u tevreden bent. Sommige restaurants zetten de fooi echter al automatisch op de bon, dan is het niet nodig om nog extra fooi te geven.

Afdingen in de Dominicaanse Republiek is niet heel gebruikelijk. In winkels staan prijzen vast, wij raden u daarom niet aan af te dingen op plekken waar u dat in Nederland ook niet zou doen. Op toeristisch plekken en in sommige gevallen op de markt kan wel worden afgedongen. Wij raden u echter aan niet zelf te beginnen met af te dingen, maar weg te lopen als de prijs te hoog is. Mogelijk biedt de verkoper u dan een lagere prijs aan.

Wat bent u kwijt aan peso in de Dominicaanse Republiek

Flesje water: 0,11 DOP

Cappuccino: 1,40 DOP

Goedkope eenpersoonsmaaltijd: 350,00 DOP
Kwalitatief goede eenpersoonsmaaltijd in restaurant: 1.600,00 DOPBuskaartje: 25,00 DOPHalve liter bier: 100,00 DOP

Om Dominicaanse peso (DOP) te bestellen, klik hier.

Vervoer door de Dominicaanse Republiek

Huurauto bus

Caribe Tours is een is een bekende busmaatschappij in de Dominicaanse Republiek, die bussen laat rijden tussen de grotere steden. U kunt van tevoren online een stoel reserveren, zodat u zeker bent van een plekje. Een goedkope en mooie manier van reizen, door het uitzicht onderweg.

Per vliegtuig

Dagelijks worden er binnenlandse vluchten verzorgd tussen verschillende steden in de Dominicaanse Republiek. Wanneer u snel naar een volgende bestemming wilt reizen, is dit een goede keuze. Met de bus kan het soms langer duren, vanwege het ruige landschap.

De motoconcho

De motoconcho is een kleine brommer- of motorfiets die dient als taxi en korte afstanden rijdt voor weinig peso. Een leuke ervaring, maar u moet niet snel bang zijn. Een tip: spreek van tevoren een prijs af met de chauffeur.

Voordat u naar de Dominicaanse Republiek gaat, kunt u het beste gebruikmaken van onze online valutaservice. Op deze manier kunt u voordelig uw gewenste hoeveelheid valuta bestellen en haalt u uw bestelling op bij een Travelex vestiging.

Bestel uw Dominicaanse peso online